Konrad Wachsmann

Konrad Wachsmann

Aquesta nova entrada, des de CODIestudi, volem dedicar-la a un arquitecte que va suposar una evolució pel que fa a la construcció a partir d’elements prefabricats i industrialitzats.

 

L’ARQUITECTE

(Frankfurt, 1901 – Los Angeles, 1980). Arquitecte nord-americà d’origen alemany que va començar el seu aprenentatge com a fuster. Va fundar a Nova York, junt amb Walter Gropius, la General Panell Corporation per a la producció d’elements industrialitzats, gràcies als quals, desenvoluparà el sistema de cases “modulars” pel que guanyarà un gran reconeixement. Durant la seva carrera professional també exerceix de professor fins que li ofereixen l’estatus emèrit al 1974 on es dedicarà, entre altres coses, al desenvolupament dels sistemes de construcció d’auto-recolzament a les sales, l’enginyeria estructural i la seva producció en serie.

House System copia

The Packaged House System (1941-1952). Wachsmann i Gropius (http://oa.upm.es)

CASA D’ESTIU PER ALBERT EINSTEIN

(Caputh, Alemania. 1929). Projecte a partir d’una fonamentació de formigó armat esgraonada (terreny amb desnivell). L’habitatge es realitza a partir del sistema constructiu in situ amb fusta, anomenat: “On-Site Wood Frame Method” heretat de la tradició constructiva alemana. Aquest sistema encara no utilitza els panells industrialitzats, sinó que es porta a terme a l’obra i s’ajusta i clava “in situ”. Això, li servirà per trobar una estandardització i optimització de recursos a les pròximes obres a partir del panell portant “Panel Method”. Gràcies a aquest projecte i els avenços tecnològics aconseguirà una fama internacional.

Casa Einstein copia

 

Imatge de la façana de la Casa d’Estiu per Albert Einstein (http://oa.upm.es)

sistema constructiu 1 copia

Sistemes constructius “On-site wood frame method” i “Panel method” (http://oa.upm.es)

 

ESTRUCTURA ESPACIAL

L’estructura espacial ideada per Wachsmann representa el nucli formal per a una arquitectura que s’autoprodueix i reprodueix fins “confondre amb l’extensió il·limitada”. Una arquitectura que no es troba a l’espai, sinó que és l’espai.

KONRAD_WACHSMANN_Hangares_para_la_USAF_1951_1956_Imagen_Universidad_de_Berl_n copia

 Fotoweb: http://www.santiagodemolina.com/

A LA XARXA

Recomanem:

 

Descarregar fitxa

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>