Hannes Meyer

Hannes Meyer

En aquesta entrada, des de CODIestudi, us presentem a Hannes Meyer i un concurs que va realitzar per una escola (La Peterschule) que no va passar de la primera fase de selecció, la Peterschule a Basilea (1926). Meyer es va presentar al concurs amb Hans Wittwer.

L’ARQUITECTE i URBANISTA

Arquitecte i urbanista suís va viure del 1889 al 1954. Al 1927 va entrar de professor a la Bauhaus de Dessau, del 1928 al 1930 en va ser director (després de Walter Gropius i abans de Mies van der Rohe). Del 1930 al 1936 exerceix d’arquitecte i professor a l’universitat de Wasi (Moscou). I del 1938 al 1949 realitza diferents viatges a Mèxic també com a professor.

LA PETERSCHULE

L’edifici ocupava el 40% del solar. Dues plataformes amb un voladís fins a 28 metres, supeses per cables a 6 i a 9 metres, ocupaven la resta. Aquestes es destinaven a zones de pati amb més llum i deixant espai public a nivell de planta baixa. L’edifici actuava com a gran contrapès.

peterschule_02

peterschule_04

Axonomètriques i secció del concurs de la Peterschule. Imatges publicades a les webs:

http://bauhaus-online.de/en/atlas/werke/competition-design-for-the-petersschule-basel

http://www.urbanity.es/foro/biografias-y-obras-de-arquitectos-e-ingenieros/14671-hannes-meyer.html

A LA XARXA

Us recomanem els següents enllaços:

Descarregar fitxa

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>