Eugène Freyssinet

Eugène Freyssinet

Aquesta nova entrada, des de CODIestudi, volem dedicar-la a una persona que tot i no ser arquitecte sinó enginyer, se’l considera com un dels grans constructors de tots els temps gràcies a la seva patent del formigó pretesat.

L’ENGINYER

(Juliol, 1879 – Juny, 1962). Enginyer civil i estructural francès que destaca per les seves idees innovadores. Al 1920, com a director tècnic i soci de l’empresa Mercier-Limousin, obté la patent del formigó pretesat. Així, es converteix en pioner i principal impulsor del pretesat en les estructures de formigó i portarà la tècnica a la seva utilització industrial massiva (bigues, biguetes, lloses, tubs,… I també l’articulació tipus freyssinet en pilars de formigó). Al 1928 abandona l’empresa i es dedica a fabricar pals elèctrics de formigó pretesat, tot i els avenços tecnològics el negoci fracassa. Al 1934 aconsegueix la proesa d’evitar l’enfonsament de l’Estació Marítima del Havre i torna la seva resurrecció professional que el porta a projectes de tot el món (Algèria, Veneçuela i Brasil).

PONT DE PLOUGASTEL

(Finistère, Bretagne, France. 1925 – 1930). Pont format a partir de tres arcs de formigó armat de 186 metres d’amplada (rècord mundial del moment). Els tres arcs del pont van ser construïts a partir d’un cindri de fusta que es va construir a la vora del riu i gràcies a que flotava, es va poder construïr el primer arc, i desplaçar-lo per fer els altres dos.

la-construction-du-pont-albert-louppe-brest0

dame-blanche-1

 

TERMINAL MARÍTIMA “LE HAVRE”

La terminal marítima, finalitzada al 1933, s’enfonsava 25mm per mes sobre una capa d’argila. Els murs del moll descansaven sobre uns fonaments formats per tres pilots de 10m de profunditat. No hi havia cap solució que pogues parar l’enfonsament però Freyssinet ho va aconseguir. L’idea era empènyer per sota de l’estructura de l’edifici 700 pilots de 25 a 30 m fins a les capes resistents i profundes del subsòl. Els pilots serien fabricats a l’interior de l’edifici a través de seccions elementals de 2m i a partir de formigó pretesat i la vibració i compressió del formigó s’utilitzaria per millorar la taxa de producció i la qualitat dels pilots.

O2_havre

O2_havre3

A LA XARXA

Recomanem:

Descarregar fitxa

O2_t_luzancy5

Le pont de Luzancy (1941)

O2_t_gladesville copia

Pont de Gladesville (Australie, 1962)

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>