Eero Saarinen

Eero Saarinen

Aquesta nova entrada, des de CODIestudi us presentem l’arquitecte dissenyador de l’escala principal de la seu de “General Motors” a Detroit, obra significativa en la seva carrera i en la història de l’arquitectura nord-americana.

L’ESCULTOR i ARQUITECTE

Va estudiar escultura a l’acadèmia de La Grand Chaumiére de París, i seguidament arquitectura a la universitat de Yale. Va ser professor a l’acadèmia d’art de Cranbrook posteriorment al 1937 va començar a dissenyar mobles que tingueren un gran ressó al MoMa de NY.

L’OBRA

Gràcies al seus dissenys curvilinis, especialment en les cobertes dels seus edificis, amb les quals aconseguia dotar de gran lleugeresa les seves obres va aconseguir la seva fama. A més de la intervenció a la seu de “General Motors”, un altre dels seus edificis més representatius i coneguts és la terminal TWA de l’aeroport J.F.Kennedy de New York. A Saarinen se l’associa amb el moviment denominat arquitectura internacional.

A LA XARXA

Us recomanem els enllaços següents:

Descarregar fitxa

gworks_18 copia

Escala principal de la seu de “General Motors” a Detroit. Imatge de la web: http://blog.spiralstairs.co.uk/

SAT17698 copia

Terminal TWA de l’aeroport J.F.Kennedy de New York. Imatge de la web: http://www.ecognoscente.com

tulip-chairs copia

Cadira de la seva col·lecció de mobles. Imatge de la web: tulip chair_furniture-designers.net

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>