Craig Ellwood

Craig Ellwood

Potser el nom de Craig Ellwood no sigui actualment tant reconegut com a mitjans dels anys 50, però juntament amb Mies Van der Rohe i Frank Lloyd Right es considerava l’arquitecte més important del moment.

L’ARQUITECTE

(Abril, 1922 – Maig, 1992)
Reconegut arquitecte, per molts, però que mai va estudiar arquitectura i per tant no podia firmar els projectes. En realitat, no eren seus, sinó dels arquitectes que treballaven en el seu estudi (com James Tyler i Jerry Lomax). La part més interessant de la història és que Craig Ellwood va ser un veritable producte de Hollywood, un “arquitecte” que conduïa Ferraris i feia amics per aconseguir negocis. Una persona ambiciosa i refinada amb gust pel bon disseny. Ni tan sols el seu nom era real, ja que es deia Jon Nelson Burke i va ser ell i els seus amics que es van inventar una personalitat fictícia per tractar als clients des de sota d’una mateixa “marca” on hi giraven persones, interessos, projectes, diners,… (no molt diferent de com actualment grans estudis d’arquitectura funcionen).
Fragment d’una entrevista a James Tyler (arquitecte que dissenyava l’arquitectura de Craig Ellwood):

“So the nice thing was Craig could get the work and I could go in the back and design, which was very enjoyable. Craig (Ellwood) was very supportive. It was not that he contributed much, but he would say to me, “I love it. Keep going, this is what we are going to do.”

Cal però remarcar, que Jon Nelson (Craig Ellwood) va realitzar estudis nocturns d’enginyeria estructural a la Universitat de California durant cinc anys.

CASE STUDY HOUSE nº18

Craig Ellwood va realitzar amb èxit la integració de tecnologies industrials amb el disseny i la construcció d’edificis residencials mitjançant la utilització d’una estructura prefabricada d’acer i un sistema de panells modulars a les parets.

Case-Study-18-795076

 

Fotoweb: proyectos4etsa.wordpress.com

BRIDGE HOUSE

1964. Prototip experimental d’habitatge de cap de setmana. Casa-pont prefabricada amb jàsseres metàl·liques de tipus Pratt.

tumblr_mds0mura161qzqju7o1_1280

 

Fotoweb: wandrlust.tumblr.com

A LA XARXA

Us recomanem el següent enllaç:

Descarregar fitxa

5165178954_88e9eea45e

Fotoweb: artcenter.edu

big_406720_4413_11977

Fotoweb: domusweb.it

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>