Bertrand Goldberg

Bertrand Goldberg

Aquesta entrada presentem a Goldberg que com a curiositat durant la seva carrera, va dissenyar un automòbil de motor posterior, cases de lona prefabricades, mobles i els laboratoris de vacunes transportables del govern dels Estats Units.

L’ARQUITECTE

Bertrand Goldberg va néixer a Chicago el 1913. Va assistir a la Universitat d’Harvard al 1930 durant dos anys, desprès va viatjar fins Alemanya per assistir a l’escola Bauhaus. I en aquest període va treballar breument a l’oficina de Mies van der Rohe.

Un punt d’inflexió a la seva carrera molt probablement va ser el fet de dissenyar durant i després de la Segona Guerra Mundial vagons de fusta contraxapada experimentals i habitatges desmuntables per a ús militar. La influència d’aquests projectes el van portar a buscar formes no convencionals a través de materials quotidians com ara el contraxapat i més tard el formigó. Aquest fet va condicionar la concepció dels següents projectes:

“BRENNEMAN SCHOOL”

Goldberg creu que l’ambient educatiu ideal per als nens petits hauria de seguir el símil de les antigues escoles d’una sola habitació. La idea del projecte a Brenneman consisteix en una sèrie d’unitats individuals, que podrien ser identificats per un nen com “escoletes”.

bre8 copia

bre3 copia

Fotoweb: bertrandgoldberg.org

“ST. JOSEPH HOSPITAL”

L’estructura sismoresistent va ser recolzada per columnes de formigó acampanades, que actuen com una “zona tova” per absorbir l’impacte sísmic. Les parets de l’embolcall de formigó (en forma de closca) transmeten les carregues del forjat a les anteriors columnes evitant pilars interiors, resultant un edifici on l’estructura del qual n’és la pròpia pell.

joe1-306x400 copia

Fotoweb: bertrandgoldberg.org

A LA XARXA

Us recomanem els següents enllaços:

Descarregar fitxa

bio_rivercity copia

Fotoweb: bertrandgoldberg.org/biography/

tumblr_lj2dwrsZVv1qe0nlvo1_500 copia

Fotoweb: bertrandgoldberg.org

Marina City Chicago Bertrand Goldberg under construction-495 copia

Fotoweb: marinacityonline.com

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>