August Komendant

August Komendant

Aquesta nova entrada mensual, volem dedicar-la a una persona influent en el món de les estructures que no va ser un arquitecte de professió. Com en altres entrades, però, volem recalcar la feina ben feta per part de professionals vinculats i pertanyents a fora de l’endogàmic sector arquitectònic.

L’ENGINYER

(Octubre, 1906 – Setembre, 1992)

Pioner en l’estudi i utilització del formigó armat, va ser fonamental en la contribució per aconseguir realitzar estructures inaudites que fins aquells moments no eren concebibles amb l’ús del formigó normal. Va néixer a Estònia i estudià enginyeria a Alemanya, va treballar amb l’arquitecte Louis Kahn en una productiva col·laboració fins la mort d’aquest segon. Posteriorment A. Komendant va seguir revolucionant el món amb les seves estructures.

“KIMBEL ART MUSEUM”

Kahn havia decidit a principis del 1950 que ja no construiria estructures relativament lleugeres mitjançant l’ús d’acer, típic sistema de l’arquitectura del moviment modern d’aquells moments. Havia arribat a la conclusió que només les estructures de formigó armat li permetien aconseguir el seu desig on un sol element pogués esdevenir estructura, suport, forma, decoració i acabat arquitectònic integral. Aquest agosarat enfoc li va requerir establir un lligam de col·laboració amb un enginyer estructural amb qui pogués compartir aquesta filosofia arquitectònica. I va ser el punt d’inflexió que va unir aquests dos personatges.

 

habitat_67_100_3_8 copia copia

Fotoweb: htca.us.es

4769359655_2cc8d46437_o copia

 Fotoweb: arqhys.com

 

“HABITAT 67″

A.Komendant seguí treballant després de la mort de L.Kahn amb l’arquitecte Moshe Safdie en el projecte “Habitat 67″ a Montreal (Canadà). Safdie havia rebut l’encàrrec de construir un complex d’habitatges per a l’Expo del 1967 sobre la base del seu projecte de tesi universitària, tot i tenir només 25 anys i no haver construït res abans. Es conegueren quan el jove Safdie va treballar com a aprenent a l’oficina de Kahn i junts portaren a la llum la voluntat de crear un complex residencial d’alta densitat amb la percepció d’intimitat, privadesa i llibertat per cada un dels usuaris.

6069893263_d008b86971_o copia

 

Fotoweb: commons.wikimedia.org

6069894751_3351cae424_o copia

 

Fotoweb: arquiscopio.com

A LA XARXA

Us recomanem els següents enllaços:

Descarregar fitxa

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>