Amancio Williams

Amancio Williams

Aquesta entrada, des de CODIestudi, hem volgut donar-vos a conèixer un arquitecte que realitzà arquitectura i estructures sorprenents.

L’ARQUITECTE

Arquitecte argentí nascut al primer quart del segle XX. Abans de fer arquitectura va fer uns cursos d’enginyeria i es va dedicar a l’aviació. És conegut per haver col·laborat amb la direcció de la casa Curutchet a la Plata, de Le Corbusier. I dels seus treballs construïts en destaquem dos, la Casa del Pont i les Voltes “de Closca”.

LA CASA DEL PONT

O casa sobre el rierol, 1943-1945.
La casa consisteix en un prisma de lloses de formigó vist de 9x27metres. La llosa inferior disposa de baranes de formigó armat que serveixen per resoldre el voladís en els dos extrems. Les dues plataformes estant separades per pilars metàl·lics. La base inferior del prisma es recolza sobre pantalles de formigó que s’estintolen sobre amb un arc de formigó que salva el rierol.

“LES CLOSQUES”

La primera va ser en homenatge al compositor Alberto Williams en el centenari del seu naixement (1963). No es va arribar a construir i es va reciclar la idea pels pavellons Bunge i Borno. Les dues closques són de formigó armat i es troben suspeses per un pilar central. A la mort de l’arquitecte, es van reconstruir a la llera del riu la Plata.

ALTRES OBRES

De les obres destacades no construïdes, també destaca el concurs d’un edifici de la Unió Industrial d’Argentina (1968). Es plantejava un pòrtic gegant de formigó armat, d’on es penjaven totes les plantes inferiors mitjançant cables. L’altura total de l’edifici plantejat era de 115m.

A LA XARXA

Us recomanem els següents enllaços:

Descarregar fitxa

amancio-puente

La Casa del Pont. Fotoweb: tectonicablog.com

1g

 

Esquema de La Casa del Pont. Fotoweb: lepore-paciotti-pierini.blogspot.com.es

tumblr_ln4udkaHdl1qztueno1_500

 

Secció de La Casa del Pont. Fotoweb: betonbabe.tumblr.com 

4-amancio-williams copia

 

Fotoweb: http://arki-actividad.blogspot.com

Oficinas amancio williams copia

Fotoweb: arquitecturamashistoria.blogspot.com.es

 

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>