Miguel Fisac

Miguel Fisac

Aquesta primera entrada i la idea de dedicar un apartat d’aquest blog a conèixer diferents arquitectes influents en el disseny i càlcul d’estructures sorgeix a causa d’unes jornades de formació que van tenir lloc al COAC de Vic. Quan vam arribar al vestíbul d’entrada hi havia una peça de formigó col·locada com un element escultòric que ens resultava familiar. Era una de les peces que havia dissenyat Miguel Fisac.

L’ARQUITECTE

Miguel Fisac era un arquitecte de Ciudad Real que va viure del 1913 fins al 2006. La seva obra destaca a nivell estructural per l’estudi i desenvolupament que va realitzar de bigues prefabricades i pretesades a base de peces buides. Aquestes peces eren conegudes pel mot que les havia inspirat, “huesos”. Aquesta activitat i l’interès per la industrialització s’inicia 1957. Amb ell van col·laborar diferents industrials, sota un entramat industrial que es deia HUECO,SA. Entre els diferents col·laboradors, cal destacar Julià Arumi, d’Osona

L’OBRA

Per nosaltres, l’obra de Fisac és un exemple destacat en el que es barregen espais arquitectònics, elements estructurals singulars, processos d’industrialització… Fisac demostra que l’estructura no cal “amagar-la” i pot ser un motiu principal de disseny.

A LA XARXA

El vídeo de la TVE-2, la pàgina web i la publicació que es va crear per l’exposició “HUESOS VARIOS” amb Fermín González Blanco com a comissari.

Descarregar fitxa

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>