Cèsar Martinell

Cèsar Martinell

En aquesta segona entrada, des de CODIestudi, volem introduïr-vos un dels darrers testimonis del noucentisme a Catalunya. Va ser gran seguidor de Gaudí i tot i no haver coincidit mai amb ell, comparteix una arquitectura molt semblant però molt més anònima.

L’ARQUITECTE

Cèsar Martinell va viure del 1888 al 1975. Estudià arquitectura a Barcelona, on rebé influències dels mestres del modernisme i de l’incipient noucentisme. L’activitat més important i més coneguda de Martinell, a nivell professional, foren les construccions de caràcter agrari d’estil gaudinià, que s’han convertit en un important referent del pensament de l’època. També treballà en altres obres de caràcter públic, industrial i residencial i a partir de 1929 es dedicà a la restauració de monuments. Per altra banda, va deixar varies publicacions d’investigació i divulgació de la història.

L’OBRA

L’arquitectura agrària revela una influència directa dels dos grans arquitectes modernistes catalans: Gaudí (pel que fa a les solucions espacials) i, Domènech i Montaner (pel que fa a les formes i materials), l’arquitectura pública s’impregnarà dels valors noucentistes.

A LA XARXA

Us recomanem els següents enllaços:

Descarregar fitxa

Pinell1 copia

csarmartinellbrunetfuee copia

cesarmartinell copia

Celler cooperatiu a Pinell de Brai. Imatges publicades a http://www.artecreha.com

Enviar un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>